Wednesday, April 11, 2007

Punct Ochit! Punct Lovit!

O viata presupune o mie de tinte, un singur ideal. Cel mai greu lucru este sa alegi corect, tocmai de aceea e bine sa incerci cat mai multe variante, insa fara a te indeparta foarte mult de idealul initial. Cand nu stii ce vrei cu adevarat, devii vulnerabil. Nu poti lupta directionat de "n" scopuri pentru ca risti totul pentru ceva nedefinit. Fiecare dintre noi are valente catre ceva sau se simte atras de ceva inca din copilarie... "Cand o sa fiu mare o sa ma fac scriitor... pictor... medic, aviator, musafir":))))) Caracterul + temperamentul + educatia formeaza personalitatea, aceasta seteaza valori, gust si implicit chemarea catre un anumit tip de activitate, in jurul careia se va tese intreaga existenta... muzica, cifre, imagine, comunicare, educatie, design etc. Cand iti plac mai multe domenii, unele poate chiar in egala masura, risti sa fii indecis si sa alergi in van dupa ele. Concentrarea si dedicarea sunt doua conditii esentiale, doua imperative ale reusitei. Alege varianta cea mai oportuna pentru afirmarea sinelui, care sa te reprezinta. La ce esti cel mai bun? Cam greu... Asa poti fi arhitectul propriei evolutii in sensul dorit. Restul pasiunilor nu trebuie infranate, ci pur si simplu transformate in hobby-uri, in metode de refugiere. Oamenii au multe talente ascunse... nu stii ca ai voce pana nu canti... Cine stie ce Mozart, Picasso sau Rembrandt am ucis in noi?!! Dar nu ne putem irosi toata viata incercand, cautand. Fixand o directie ai garantia unei stabilitati strategice, fara a fi mai putin liber. Choose your destiny! Ready? Aim. Fire!!!

4 comments:

Vio said...

"Fixand o directie ai garantia unei stabilitati strategice, fara a fi mai putin liber"...indiferent cum ar fi..."Universul are tendinta de a ne corija traiectoriile"...keep it like that Supergirl!

SoReMa said...

este aproape imposibil sa iti alegi un drum in viata si sa il urmezi intreaga ta existenta. de unde stii sigur la 21 de ani ca domeniul pe care l-ai ales te va insoti pana la pensie, fara sa te plictisesti, fara regrete? eu una vreau multe lucruri, si cred ca viata este prea scurta pentru a ma limita la un singur drum. poate sunt lacoma, poate nu stiu intr-adevar ce vreau, cert este ca simt nevoia de a incerca mai multe lucruri. doar asa pot inlatura pe cele care nu mi se potrivesc si pot spune: "da, asta vreau sa fiu"

Carmen Boer said...

Cred ca exista multi norocosi care stiu ceea ce vor sa faca in viata. Mai cred ca exista multi care nu indraznesc sa constientizeze ce vor, care se complac intre mai multe "vocatii" doar de dragul de a copilari mai mult. Folosesc asta ca pe o scuza de a nu lupta pentru ceea ce cred ca pot deveni. Sau fac asta din frica de esec... Dar uneori esecul vine din neasumarea riscului de a incerca. Si oamenii puternici incearca mereu, risca...Pentru ca numai asa putem stii cu adevarat la ce suntem buni cu adevarat..si cum putem reusi in viata.

Anonymous said...

Eu am ajuns la concluzia ca destinul te duce unde vrea el... indiferent cat am vrea sa il influentam. Asta nu inseamna sa te dai batut si sa nu lupti pentru idealurile tale.