Tuesday, June 17, 2008

Beginnings of the end... less

Oare de ce este asa fascinant pentru om un inceput? Se lasa orbit, cucerit si apoi, de cele mai multe ori, aruncat fara niciun scut. Prima raza de soare din zi, prima picatura de ploaie, primul pas al copilului tau, prima zi de scoala, prima zi de lucru, primul drum.....
Exista o legatura indisolubila intre inceput si sfarsit... Cu totii stim asta, orice sfarsit deschide noi orizonturi, la fel cum orice inceput nu poate exista la propriu fara contraponderea sa, sfarsitul. Tot timpul le primim la pachet, constienti fiind de aceste lucruri, mergem inainte pe drumul X catre un potential DEAD END.
Mai cu elan, mai naivi, mai cu ratiunea umbrita... dam startul Marelui Nou, fie ca este vorba de sentimente, oameni, activitati, idei... Ideea de inceput cucereste instant pe oricine, indiferent cat de conservatori am fi. Este vorba de psihologia "a new challenge, a new mistery, a new life, a new me"... We all all love to test our inner selves in new situations.
1, 2, 3...

Take a moment...


and START living

(re-inventing) a new reality!

Wake up, open your eyes


and see... it's a new day

your new day

inside your imperfect paradise...

Dar sa nu uitam un lucru legat de orice inceput :" Speranta nu este decat un sarlatan, care ne inseala neincetat, iar pentru mine, fericirea n-a inceput decat atunci cand am pierdut speranta. As pune bucuros pe poarta paradisului versurile pe care Dante le-a pus pe cele ale infernului: Lasati orice speranta,voi care intrati!". Nicholas Chamfort Behold the beginning of a new journey, discover yourself in a different light...
In viata este precum "in poezie, nimic nu e mai greu decat inceputul,... poate doar sfarsitul". (Byron) Iar cum omul este iubire fie ca vrea sau nu, o constientizeaza sau o neaga ... "orice iubire e ca un monodeism, voluntar la inceput, patologic pe urma"-Camil Petrescu.

4 comments:

Supărgărl said...

Neah... just honest.

Anonymous said...

Dar de ce atata focus pe "beginning" si pe "end", oare nu este mai important si mai frumos ce este la mijloc? Poti sa ai un inceput si un sfarsit daca nu exista un toi al actiunii? from my honnest point of view, ce se intampla intre cele doua limite este mult mai interesant. Dar daca ar fi sa aleg intre cele doua, sigur as alege inceputul...deoarece este un inceput in toate, dar nu neaparat si un sfarsit.

Semnat: She hates me

David said...

ne cam bagi pozele pe gat, pe mine unu ma face sa pierd continuitatea textului, sa citesc paragrafe izolate.

sunt reusite pozele, dar un cont pe un site de specialitate nu ar strica.

Supărgărl said...

Salut David.
Exista un blog dedicat fotografiei personale www.supergirl-attack.blogspot.com, la care nu am mai lucrat de ceva vreme. Metadialog isi doreste sa faca din imagine si cuvand un intreg si nu isi va schimba formula. Pentru mine si pentru multi un bloc de text este plictisitor. Cat despre continuitate, n-ai cum sa o pierzi if you had it in the first time.

Multumesc pentru sugestie