Tuesday, October 2, 2007

Haideti sa vorbim despre PREJUDECATA! Cum ne curge prin vene! Cum ne limiteaza actele! Cum ne domina existenta!

Orientare SEXuala, status social (SARAC, BOGAT, JOB, TZOALE, PROPRIETATI, PRIETENI, FAMILIE, NATIONALITATE, ORIGINE, SANATATE), VARSTA, FIZIC, PASIUNI, VICII... and so on and on... NO prejudice, NO restrictions, NO second thoughts... take me as I am!!!

Prejudecata isi are radacinile nu doar in IGNORANTA, ci mai ales in TEAMA DE IZOLARE, DE CE VA CREDE ETERNA "LUME" despre noi... Sau cum zicea un prieten de-al meu, alegem o piesa ieftina de teatru platita cu un bilet mult prea scump... demnitatea, IDentitatea! Wake up!!

"Prejudecata este o plută pe care mintea naufragiată se urcă şi vâsleşte spre siguranţă". Ben Hecht

Daca am trai o mie de vieti as intelege marshul asta sec de "playin' by the rules". There are NO rules! Not when you're born only to die in a couple of decades! Take a minute and THINK. Vrei sa ai o PARERE sau sa te aliniezi orbeste lantului DOMINO?

"Prejudecăţile sunt cârjele inteligenţei". Andre Gide

Dar NU! Prejudecata este adanc sadita in noi si o hranim constant prin frustrari, resentimente. E asa usor sa judeci si asa dramatic sa descoperi ca esti judecat si cand RESPIRI!

"Prejudecată. O părere vagaboandă fără nici un mijloc vizibil de întreţinere".
Ambrose Bierce - Dicţionarul Diavolului

Prejudecata ne tine ancorati intr-un "adevar" general valabil, o cortina in spatele careia ne ascundem si ne incurajam reciproc sa ne multumim cu ce este "admisibil" social. Si asa multe momente din viata sunt irosite, multe portitze spre sentimentul de libertate se inchid, la fel cum multe visuri nu se mai implinesc... Dar NU! E safer asa!! Ah come on!

"Este mai usor de sfaramat un atom decat o prejudecata." Albert Einstein

Si uite asa se duce orice iz de libertate, ne consumam existentele limitate sub o cupola de gheata fara a simti ca suntem vii... Si realizam ce am pierdut cand este cu mult prea tarziu. Cu cat gandesti prea mult un lucru, cu cat il tulburi cu filtrul ascutit al prejudecatii, cu atat ii distrugi sansele de realizare.

So what if you see something different?

So what if you feel or touch differently??! Who are YOU to decide different?

Inhale LIFE as you want it, stop acting like someone's dog and STOP distroying the essence of freedom!See yourself and others through your own eyes! Don't replicate a mass echo...

1 comment:

Anonymous said...

Prjudice, marea meteahna a omenirii mai pe scurt. Rezultatul prejudecatii? pai neconstientizarea in primul rand al frumusetii, al fericirii si chiar al binelui. Bun atunci ce sa alegem ?ignoranta? ar fi asta o idee? Intr-o lume ignoranta am mai insemna noi ceva? Nu ne ramane decat judecata, care de fapt este in proportie mostenita, dobandita singular si indusa. Deci ce alegem? Sa raspunda cine poate:)