Saturday, November 27, 2010

Va provoc sa fiti... oameni

Zi de zi suntem asaltati de mesaje umanitare... sunt asa de multe ca nu le mai vedem, se confunda intr-un "zgomot de fond", care nu mai trezeste nimic in noi. Mi-e rusine de starea de pseudoignoranta care mi-a atrofiat fiecare milimetru din creier si inima... si stau sa ma intreb, unde voi ajunge in ritmul asta... unde va ajunge OMUL din mine?
Ne purtam vietile ca pe niste valuri imbacsite prin care nu mai zarim aproape nimic. Ne trezim dimineata pentru a merge la serviciu, a manca si a reveni acasa. Suntem prinsi intr-un cerc lipsit de orice fel de esenta, iar viata... viata se termina la fel de usor cum a inceput. Habar nu avem sa o traim, sa o savuram, sa ne imbatam de emotii si experiente care ne incarca...
Zilele trecute m-am oprit pentru o secunda din goana nebuna catre nimic si am ascultat povestea Dianei (http://fii-ingerul-dianei.blogspot.com/). Un om modest si plin de lumina, care se lupta pentru viata lui. cu cancerul. Da, e vorba de un caz umanitar... Ce sec suna asta?! Da! Probabil ca nu are nimic special fata de multe alte cazuri., insa este un caz pe care chiar am stiut sa il ascult. Daca rasfoiesti stivele de acte medicale ale Dianei, o sa te cutremuri... o sa te opresti un pic si o sa iti spui: Cat mai poate sa indure un singur om? Cata suferinta... Apoi poate o sa te gandesti un pic la familie si la starea ta de sanatate si o sa revii in acelasi cerc stramt numit viata.

Am stat un pic eu cu mine si apoi cu colegii de la birou, si ne-am gandit sa facem ceva. Dar ce sa faci de unde sa incepi? Da.. Diana are nevoie de multi bani ca sa aiba o sansa sa traiasca. Am incercat la fundatii... raspunsul a fost neasteptat de slab, apoi la provideri telecom (pentru o linie telefonica de plata sau sms)... aici am aflat si eu ca toata treaba cu sms umanitar e un business pt mastodontii telecom. Ca te pierzi in proceduri si castiga toate partile implicate (compania telecom, statul). Cu alte cuvinte, omul cu probleme beneficiaza doar de o parte din ajutorul celor multi, celor care nu uita sa fie oameni. Am incercat si la ceva oameni influenti, doar ca sa mi se confirme un adevar perimat deja, ca they don't give a damn, ca lumea se vede prea frumos de sus, ca sa cobori sa o mangai.

Ne-am tot invartit si gandit. Am realizat ca decat sa ne cramponam in faptul ca nu putem face ceva de foarte mare impact, mai bine miscam ceva. Asa a aparut blogul Dianei (http://fii-ingerul-dianei.blogspot.com/)si profilul de facebook cu acelasi nume ca al blogului, sub umbrela campaniei "Inger sau spectator". Tot ce pot sa va spun este ca in momentul in care pornesti o astfel de actiune, in care chiar crezi si realizezi ca sansele sa iasa sunt foarte mici... simti o mare de responsabilitate si apasare... te cuprind tot felul de stari de frustrare, furie fata de lipsa de reactie a oamenilor, tristete, vina.. Nu-i usor, dar e minunat sa iti folosesti atat cat poti mintea si resursele pe care le ai ca sa fii OM.

Ce e de facut? Haideti sa ne jucam o altfel de leapsa si poate ca din joaca noastra iese ceva dincolo de cuvinte. Postati unde puteti linkul catre blogul Dianei (pe blogurile voastre, pe messenger la status, pe facebook, twitter, linkedin, octo etc.). Va propun sa folositi mesajul:

Astazi m-am ajutat pe mine. Incearca si tu, nu se compara cu nimic.. sa simti ca undeva acolo in tine esti OM. Inger sau spectator, tu ce alegi?

Sau ce mesaj va reprezinta, orice idee e binevenita. Va multumesc de acum pentru ca am incredere ca sunteti mai mult decat oameni si ca nu veti fi inerti la leapsa mea, si ma veti sprijini sa spun lumii despre Diana.

Foarte important daca vreti sa donati oricat de putin o puteti face prin transfer bancar sau spunandu-mi direct (sau mail pe office@expomedia.ro) si trimit pe cineva direct la voi sa adune banutii. Aveti absolut toate detaliile pe http://fii-ingerul-dianei.blogspot.com/ sau pe contul de facebook denumit Fii ingerul Dianei, unde va astept cu drag sa dati like, share, sa comentati, sa criticati, pur si simplu sa existati. E in mainile noastre sa nu mai fim de piatra.

BCR, Agentia Sala Palatului -
SWIFT RNCBROBU.


Cont EUR: RO60RNCB0080005684310003
Cont RON: RO87RNCB0080005684310002
Beneficiar: MONICA DELICIA AVRAMESCU (sora Dianei)


Jewel - Hands
Încărcat de Belzebar. - Music videos, artist interviews, concerts and more.

2 comments:

Supărgărl said...

Hey,

Il trec si aici, cel mai bine:)

RO87RNCB0080005684310002 - BCR, Agentia Sala Palatului

Beneficiar: MONICA DELICIA AVRAMESCU (sora Dianei)

Multumesc frumos

Anonymous said...

Ambele conturi sunt deschise la BCR, Agentia Sala Palatului, Bucuresti, SWIFT RNCBROBU. Cont EUR: RO60RNCB0080005684310003, Cont RON - RO87RNCB0080005684310002 - titular Monica Delicia Avramescu