Tuesday, July 8, 2008

Romania o tara minunata, pacat ca-i locuita...

Satula pana peste cap de Bucurestiul toropit si mai ales de sufletele imbacsite ale capitalei, mi-am impachetat oamenii dragi si am evadat weekend-ul trecut in muntii nostri, care nu m-au dezamagit niciodata.
Departe de prejudecati, deadline-uri, de tine insuti ca fiinta sociala dresata exemplar... tot ce-ti ramane este sentimentul de libertate... Mai ai nevoie de altceva?Interesant este ca intotdeauna lucrurile pe care ni le dorim mult, nu se obtin usor. Un drum de maximum 3 ore, cu opriri cu tot, s-a transformat in unul de X ore... Roadtrip-ul nostru a demarat in forta cu un catelush care s-a infipt sub rotile masinii la iesire din Bucuresti... In secunda aceea am simtit cum inima mi s-a oprit, am simtit cum lacrimile imi inunda mintea incetosata si ochii... Am oprit, am tras masina inapoi... si surpriza... cutzul speriat a iesit glont si ulterior a fugit, a scapat... luand cu el o mare greutate de pe sufletele noastre... Am continuat drumul usor amortiti de soc... ore in sir, intrucat in Ploiesti era un ambuteiaj minunat datorita unor lucrari pe carosabil... Ne-am cuibarit tarziu in noapte la o pensiune draguta in Busteni, urmand ca a doua zi sa facem un traseu usor la Casacada Tamina, undeva in zona Timisul de Sus, Masivul Piatra Mare.
Zis si facut, a doua zi, am pornit la drum. Cu o ora de somn la bord, muzica mea in urechi, aparatul foto in mana, aerul pur si apasator in plamani si perfectiunea naturii la orizont... am inaintat ritmat spre destinatie...
Ador fotografia si din pacate ii aloc mult prea putin timp, spre deosebire de cei mult mai pasionati. Fotografia cascadei Tamina de mai sus apartine unei pseudo-cunostinte extrem de talentate, tocmai de aceea am postat-o acum, aici, printre fotografiile mele si va invit sa vizualizati si alte creatii ale sale pe www.dragosbratasanu.com si www.chocolatekids.ro .
Traseul pana sus la cascada este leger si frumos, catalogat a fi extrem de usor de oamenii pasionati de drumetii, insa daca esti un workaholic incatusat de birou... s-ar putea sa ai surpriza sa te epuizeze si sa iti lase o amintire... febra musculara. Pentru mine a fost cea mai placuta oboseala de mult, mult timp si am sorbit fiecare secunda. Desi nu am urcat de data aceasta pe scara, prin cascada propriu-zisa, am lasat aceasta experienta pentru urmatoarea escapada.
Apa agitata care se joaca sub talpile tale, stanca, verde, inaltime, perdea de lumini si umbre... unul dintre monumentele naturii romanesti ce merita vazut.
Open the eyes of your mind, inhale life, exhale beauty and become one with the eternal...
Nu exista timp, nu exista limite, nu exista decat ganduri si liniste.

Step inside your dream and let go of your fears.

Find yourself again...

... behold the world you have painted with your naked fingers.
Cred ca fara aceste momente in care te pierzi, doar pentru a te gasi, nu am avea chiar nimic, am fi doar simpli prizonieri ai unei vieti robotizate. Aici ziua te umple de energie si zambet, iar noaptea te infioara cu explozia ei stelara... ai totul.
Enjoy the electrifying feeling of the endless...

Surrender to the simple, the perfect, the original.
Walk the road of salvation and...
...spin around untill you feel the sky falling down on you.

3 comments:

Anonymous said...

hello suflete maretz...unde ai gasit acesti munti magnifici ...nu recunosc peisajele ..

Anonymous said...

hello suflet uriash...unde ai gasit acesti munti magnifici ...?
ce cascada ...?
imi dai niste indicatzii ...
neo34

Supărgărl said...

Sorry de delay...
Cascada Tamina, zona Timisu de Sus.

Numai bine.