Tuesday, April 8, 2008

Esti ceea ce mananci sau te mananca ceea ce nu esti?

Chiar esti ceea ce mananci sau te mananca ceea ce nu esti?... Ganditi-va putin: voi unde va pozitionati? Eu una nu mai stiu... oscilez tot timpul... m-am pierdut in imagini, in asteptari... in tot. Nu mai inteleg frumusetea umana, nu o mai suport, a devenit un jug!
Ne tot ameninta Instantele Supreme de Fashion din lume ca ne intoarcem incet si sigur la idealul rubensian de frumusete... Nu putem grabi procesul asta?! I'm kinda sick of it! Am trait toata viata cu modele de feminitate greu, daca nu imposibil, de atins. Acum femeia "perfecta" este mai mult decat slaba (eventual cu forme exact unde trebuie:)... SI doar acolo!), iar barbatul "perfect" are cat mai multe patratzele pe peste tot... ca sa zic ashea.
Suntem de-a dreptul obsedati de masuri... pantofi, pantaloni, coapse, piept, pometi, gat... Generatia noua e plina de anorexici, bulimici, bronzati artificial, tunatzi chirurgical.... make up. Nu mai vezi omul cu adevarat de atatea trucuri de look. Tunsori, operatii, pierceing-uri, tatuaje, outfit-uri care mai de care mai tipatoare. Fratilor ma doare retinaaaaaa! Oare nu putem iesi in evidenta si cu altceva? S-au dus vremurile in care Gandesc, deci exist=>deci ma afirm!
Acum Sunt ceea ce mananc, ce port, ce arat, ce conduc, ce detin... Show more SKIN! Jos textilele! Felul in care arati a devenit o adevarata corvoada. Se confunda conceptul de a manca sanatos cu cel de a nu manca deloc. Postul negru in numele asa-zisei frumuseti este omniprezent...Diete peste diete, mituri peste mituri... o intreaga industrie a slabitului asalteaza mass media, ne indoctrineaza, ne intoxica, ne deprima, ne "mobilizeaza", ne forteaza psihic sa slabim, sa "fim in randul lumii", sa NE aratam mai frumosi, mai diafani, mai atragatori...
Suntem toti niste victime ale propriei oglinzi, noi nu ne mai suntem suficienti!? Cum vine asta? Rewind! Daca nu sunt EU cel mai important, atunci cine? Ma ingrozeste gandul ca trebuie sa duc o viata condusa de regulile, sabloanele, trendurile, prejudecatile si mastile lor! Refuz... Dar cum ies din nisipurile astea miscatoare? Aveti idee? Cum zici NU MA INTERESEAZA si cum ajungi SA SI CREZI asta!
A slabi inseamna regim alimentar si miscare. Asta ce inseamna? Pey... Adio micilor placeri culinare ale vietii, adio alcool, adio timp liber... and so on. Asa ca usor, usor goana dupa silueta perfecta iti afecteaza viata sociala, devii fata din grupul cu apa plata cu lamaie, care nu mananca, nu bea... nu sta prea mult la soare, dispare mereu la sala etc. Un exemplu negativ pentru unii, un model in viata pentru altii...
Citeam despre viata supermodelelor, despre dieta lor magica: sampanie si cocaina... scapau de foame, aratau perfect (o vreme) si se simteau extraordinar(e). Intr-adevar, erau OBIECTELE CELE MAI DORITE DE PE PLANETA... Povesti cu talc din realitatea in care involuam.Dar ce facem daca aceste supermodele pline de moravuri si intelepciune ajung ideal de frumusete si implinire al tinerilor? Pentru ca asta se intampla... Pustoaicele viseaza la 90-60-90, silicoane, buze apetisante, piele bronzata... faima si un sot bogat (inteligenta, frumusetea sau tineretea nu reprezinta criteriile de selectie). Frumoase tinte... urate repercursiuni... Iar baietii ajung muscle-brains, care pompeaza steroizi si incearca sa isi cumpere partenerele...
What the hell happend with the famous latin quotation MENS SANA IN CORPORE SANO? Where did it go? Trezirea! Valabil mai ales pentru mine... toate adevarurile s-au deformat. FORMA in sine nu mai este forma... totul este desenat de altii si replicat de mase.
O minte sanatoasa hraneste un corp sanatos. O viata sanatoasa naste adevarata frumusete, care nu poate fi evaluata in masuratori.... Dar nu, ne intereseaza prea mult ce cred ceilalti despre noi. Suntem mereu pe podium, tot timpul concuram cu false idealuri... si nu ne putem opri... Ajungem astfel sa nu mai stim sa ne bucuram de nimic... obosim.
Vine vara, incepe nebunia... se umplu salile de forta, saloanele de frumusete, cabinetele nutritionistilor si buzunarele producatorilor inspirati ce stiu sa exploateze aceasta "pasiune" pentru slabit. Minunat! Daca slabesti, o faci pentru tine- asa ar trebui sa fie... vreau sa ma simt bine cu mine. Tot respectul pentru oamenii care se iubesc fara a fi slabi sau extraordinar de frumosi. Ei reusesc sa ingroape inhibitii, complexe, prejudecati si sa se bucure de viata, sa zambeasca mult, sa inspire si sa expire energie si optimism.
Dietele duse la extrem genereaza depresie, boli... sau chiar decese, statisticile vorbesc de la sine. Toata lumea le cunoaste, dar nimeni nu reactioneaza... "este vorba de altii, nu ma priveste". Stiati ca exista tatici/mamici care nu dau paine copiilor de 5 ani ca sa nu se ingrase? NO COMMENT. Too much is too much... and still... un om slab este mai dezirabil, mai increzator in fortele proprii, mai seducator, mai volubil... este o lista luuunga aici. Voi decideti ce este mai important!

4 comments:

Dilara said...

what makes you different makes you beutiful - remember? de altfel din cati barbati stiu chiar niciunul nu are o relatie seriasa cu vreo femeie care se incadreaza in tiparele modei (atat ca vestimentatie cat si - mai ales- ca forme). asa ca pana la urma, chiar ca e o obsesie a noastra promovata la scara larga pentru ca produce cantitati imense de bani.

Supărgărl said...

Intr-adevar, originalitatea bate orice truc de frumusete, insa din ce in ce mai mult cupluri se formeaza din premise superficiale, care tin de asa-zisul "look" si ajung sa constate ca nimic nu ii uneste cu adevarat. Partenera/partenerul ajunge la rangul de accesoriu atractiv... si, de cele mai multe ori, se conformeaza asa. Industria frumusetii e pe val si continua sa urce, ea se hraneste cu complexele si prejudecatile noastre.

Anonymous said...

Sigur ca nu este adevarat, oamenii sunt tipicari sau tipici sau cum suna mai bine, de aici si diferentierea intre ei, tipuri si tipuri, genuri si genuri de femei/barbati. Intr-adevar relatiile din ziua de astazi nu tin din cauza faptului ca ne bazam prea mult pe fizic ci din cauza emanciparii sexelor, din aparitia atator posibilitati, atâtor optiuni si bineinteles materialismului. Nu toti barbatii cauta 90-60-90 pentru ca daca i-ai intreba la ce se refera acele cifre nu ar sti mai mult ca sigur. Eu cel putin fac parte din categoria care iubeste gestul, vorba, atentia, gandirea si cam pe la sfarsit sex-appeal-ul, si doar sunt barbat (si imi place sa cred ca sunt foarte multi ca mine).
Semnat: Acelasi de mai devreme

Anonymous said...

sunteti foarte tristi tipilor :))))