Monday, November 14, 2011

cuvinte din sunet



etern... dor... lumina... umbra... mangaiere... vibratie... cerc... plutire... armonie... zbor... speranta... imagine... uitare... ecou... ascunzis... scancet... creion... picur... dans... cautare... culoar... frig... adapost... sus... tremur... licurici... pamant... acolo... aici... pretutindeni... liniste.

Saturday, November 12, 2011

Dragostea dureaza… NU!

Oare cat dureaza dragostea? Si NU, nu vorbesc despre acea iubire calduta, confortabila, bazata pe obisnuinta, atasament si, uneori, prietenie. Se spune ca dureaza 2-3 ani dragostea, pasiunea. Sa fie asa?

Problemele de obicei apar dupa primele 6 luni de la Marea Indragosteala, daca nu mai repede. Dragostea aceea de poveste, care te doare dulce, te infioara, de ridica la cer si te coboara ametitor se cam sfarseste odata cu Marea Demascare, momentul in care toate mastile cad, una cate una.

Cand incetam sa ne punem mai “fata frumoasa” dimineata, cand inceteaza imboldul pueril de a-l impresiona pe celalalt, mintind cu nerusinare. DA! Mintind. Toti o facem. Constient sau nu, intreg procesul de indragosteala, acel ritual imbibat de hormoni este o amagire. Unii dintre noi isi asuma Jocul, altii se agata de el ani de zile, sperand sa prelungeasca cat mai mult acele trairi exaltante, sa le aduca inapoi.

Dar e asa frumos sa visezi, nu-i asa? Sa iti imaginezi ca lumea e iubire, speranta si credinta… ca dragostea poate reinvia… Poate e mai usor sa traiesti intr-o poveste scrisa de propia imaginatie, sa te minti pe sine printr-un scenariu in care dragostea invinge orice obstacol...


Tu ce alegi? Sa te minti copilareste, visand, in aceeasi incapere obosita, sau sa incerci si sa incerci din nou noi incaperi, cu noi iluzii.